בורקס פיצה

מה מעניין גברים? זו שאלה שרבים שואלים, ורבים טוענים שיש להם תשובה. על פי האינטרנט, התשובה היא פורנו. על פי הפרסומות שאני רואה בצד של הפייסבוק, התשובה היא לעבוד בעגלות בקניונים בארצות הברית. על פי בלייזר – ספק מגזין לגברים וספק תרופה נגד עצירות – גברים מתעניינים בספורט, מכוניות, סיגרים ודוגמנים בפרסומות לשעוני יד מוזהבים.

מה שמעניין גברים

התשובה האמיתית, בעיני לפחות, היא בורקס פיצה. אפשר לתת זה שם גורמה בשקל אם רוצים: מאפה בצק עלים בלקני בליווי עגבניות תמר, גבינת פקורינו וזיתי חופש. אבל אפשר גם להתפנק על בורקס פיצה ולא להתבייש. בורקס פיצה זה משהו שמתאים ברחוב, כשמארחים חברים לראות את הגמר של היפה והחנון, כשלומדים למבחן בסטטיסטיקה ורוצים לבדוק מה הסיכוי שתצליח לא למרוח לעצמך רוטב על החולצה והיד עוד נטויה.

נראה אתכם אומרים שיש פה משהו שאין לכם במקרר

אז אנחנו נכין בורקס פיצה בעצמנו (כן, אני יודע שאפשר לקנות בשנקל בסופר, זה לא העניין). ואנחנו נכין אותו ממלאווח, רסק עגבניות, גבינה צהובה, זיתים, אורגנו ואולי גם קצת גבינה בולגרית. כן, מלאווח. זה בדיוק ההבדל בין להכין בורקס פיצה בחמש דקות (+ אפייה) או להכין בורקס פיצה בשעתיים עם מערוך וקמח וכל מני עניינים של אפייה.

טיפ לאלופים: אם משאירים את זה ככה מקבלים פיצה לילדים.

אז תוציאו את המלאווח מהפריזר ותחכו כמה דקות. הרעיון הוא שהם יהיו מספיק גמישים בשביל לגלגל אותם אבל מספיק קפואים בשביל לא להימרח על כל השיש. תמרחו רסק עגבניות, תפזרו זיתים, אורגנו ואת הגבינות. תגלגלו כמו סושי (או כמו בורקס פיצה, לא אכפת לי כל כך) ותחתכו לעיגולים. עכשיו תסדרו את זה יפה על תבנית ותכניסו לתנור בחום בינוני. הקטע המגניב פה זה שלא מפשירים את הבצק לפני ולא צריך ללוש או לעבד עם מערוך או שום דבר קשה.

איבדתי אתכם בחום בינוני, אה? אז הנה מדריך קצר לתפעול תנורי אפייה. לתנור אפייה, בדיוק כמו לחברה שלך, יש שלושה מצבים: חום נמוך, בינוני, וגבוה. בשונה לגמרי מחברה שלך, תנור בחום נמוך (בין מאה למאה חמישים מעלות צלזיוס) מצויין להכנת צ’ולנט אבל לא הרבה מעבר. תנור בחום גבוה (200 מעלות צלזיוס וצפונה, או 850 פרנהייט) טוב בשביל לתת מכות חום קצרות לגושי בשר, או בשביל להפוך עוגות לאבן.

חום בינוני (150 עד 200 מעלות צלזיוס) זה טוב לכל שאר הדברים. כל פעם שכתוב במתכון חום בינוני תשימו על 180 מעלות ותעשו פרצוף של מביני עניין. אם שואלים אז תסבירו שכשהתנור חם יותר אז הדברים יצאו יבשים ושרופים, וכשהתנור קר יותר אז יקח להכל שעות להיות מוכן.

בכל מקרה, אחרי איזה 15-20 דקות, כשהבורקסים יפים וזהובים תוכלו להוציא אותם מהתנור ולטחון אותם מול הטלוויזיה. איזה טעים יהיה.

אם אהבתם את הפטנט הזה, של אפייה באמצעות מלאווח, יש גם טריק דומה שכולל ממרח שוקולד, לחתוך את המלאווח למשולשים ולגלגל כמו קוראסון. שאר המתכון (והבדיחות) אותו הדבר בדיוק, אבל אפשר גם להתווכח על היתרונות של נוטלה לעומת שוקולד השחר.

 

8 תגובות

  • שנים שלא נגעתי במלאווח. כשהיינו קטנים היינו מטגנים אותו קלות והייתי אוכלת אותו עם דבש. זה היה נפלא.
    אהבתי מאוד את האילתור (כנראה שגם הייתי מנסה אותו בעצמי אם הייתי אוהבת בצק עלים, ואם הייתי מסוגלת להכניס לגוף שלי מרגרינה), אבל לא על כך התגובה אלא על חום התנורים.
    אהבתי את ההסבר המדוקדק, אבל זה לא יפה לפסול ככה שני מצבי חום, כאילו אין להם תפקיד, כאילו לא היו, כאילו אתם לא אוהבים עגבניות מיובשות בכריכים המפוארים שלכם עם גבינת השחת (80-100 מעלות לאיזה 8 שעות) או סקונס חמים, פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, עם מרקחת תותים ליד הקפה (240 מעלות ל-10 דקות. גם חלק מהעוגיות עובדות בחום של 200-220 מעלות, אגב. הבראוניז שלי נאפים ב-200).
    מצד שני, 180 מעלות זה אכן הימור בטוח.
    ועוד טיפ: אם אתם מתפיחים בצק שמרים (אני משערת שאתם לא, אז לטובת מי שכן), חממו את התנור לחום ממש נמוך, ושימו בפנים את הקערה עם הבצק (המשומן!). יעיל במיוחד אם אתם ירושלמים וקר אצלכם במטבח. רק שימו לב שהוא לא חם מדי (כבו אותו ועשו זאת באינטרוולים במקרי הצורך), כי שמרים הם יצורים חיים והם לא אוהבים שחם להם מדי. הם מתים מזה והעוגות שלכם מתות איתם.

  • נועה בתגובות את מנסה לפתוח אתר מתחרה פוד-אישה? מה זה אמור להביע “לא מסוגלת להכניס לגוף מרגרינה”, “סקונס”, “מרקחת תותים” ו”שמרים הם יצורים חיים והם לא אוהבים שחם להם מדי” – הם לא אוהבים שחם אז בשביל מה הם שמרים? עוד מעט תפרוץ תנועת מחאה ש”שמרים זה רצח”…

    בכל אופן עשיתי לך לייק :-)

  • יעקב, אני מקווה שאתה לומד ספרות אנגלית או משהו כזה, ולא פיסיקה גרעינית, כי אם כן, יש לך בעיה בהמרה של הטמפרטורות מצלסיוס לפרנהייט….

  • נראה לי שבצק עלים קפוא כזה שקונים בסופר יעשה בדיוק את אותה העבודה כמו המלאווח, אבל הוא עולה פחות, לא?

  • זיו, חס וחלילה! קטונתי מלנסות להתחרות בפוד-גבר, ופוד-אישה יש מספיק גם בלי התרומה האפסית שלי לעסק.
    אני רק שואבת השראה מהשמות הפלצניים שאתם מעניקים לדברים קלילי הכנה (להלן “מרקחת תותים” = סן דלפור / הריבה שגנבתי לאמא), וסקונס הם בכלל דוגמה מובהקת לאוכל פוד-גברי שהשלם טעים ומרשים יותר מסך רכיביו. לגבי השמרים, זה לא היצר האמהי שמגן עליהם מפני טמפרטורה לא נכונה, זה הרעב.

  • גדול !!! יבוצע היום ונראה מה ייצא או איך יותר נכון …

  • הי לכם,

    ראיתי שהזכרתם שם של תוכנית מסויימת בפוסט הזה, אז זכיתם לביקור ממני. אז הנה שתי הצעות:

    1. הדפדפן לא מציג את האייקון של הRSS שנמצאים בעמוד הראשי שלכם, ובגלל זה קצת יותר קשה להוסיף אותכם ל-Google Reader. כרגע בשביל להוסיף אותכם ל-Reader צריך ללחוץ על “רסיסי פודגבר” בשביל למצוא את ה-RSS feed. ולא בטוח שכל האנשים ישייכו “רסיסים” ל-RSS – לדעתי כדאי לכם לתקן את זה.

    2. לדעתי יהיה נחמד אם תעשו תגית שתפריד בין המתכונים וביקורת המסעדות / תוכן שיווקי, כדי שאני אוכל לחפש רק מתכונים.

    חוץ מזה, יופי של אתר. בהצלחה!

  • הופה, איזה חנוןגבר! תגיד תגיד, מי הזוגות שחזרו לוילה? זה אלון וחופית נכון? אם כן, צריך לבשל גם משהו לסטייסי.

    הבעיה בגוגל רידר זה שככה אנשים אחרים לא רואים כמה שאתה מעריך את פודגבר, עדיף שתעשה לייק.

כתוב תגובה